Attilâ İlhan Şiir Ödülü - Bir Uçurumun Haritası Adlı Kitabıyla - Üniversitemizin Öğretim Üyelerinden Alphan Akgül’e Verildi

Attila İlhan

Şiir ödülü seçici kurulu ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: “Entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı dolayısıyla, 2021 Attilâ İlhan Şiir Ödülü oy birliğiyle Alphan Akgül’e verilmiştir”.

Akgül’ün Bir Uçurumun Haritası adlı kitabı geçtiğimiz yıl Yapı Kredi Yayınları arasından çıkmıştı. Bu kitabında Akgül, şiirlerini felsefi deneme parçalarıyla çeşitlendirmiş, şiir ile felsefe arasındaki sınırı kasten bulanıklaştıran metinler yazmıştı.

Görüntülenme: 1199 Yayınlanma Tarihi: 1 Kasım 2021